Hallenberg & Perho: Ruokakulttuuri islamin maissa

Ruokakulttuuri islamin maissa julkaistiin alkujaan jo 2010, mutta ei ole mitään syytä, miksei nyt julkaistava nidottu laitos ansaitsisi uutta paikkaa auringossa. Kyseessä on kiehtova tietoteos islamilaisesta ruokakulttuurista ja sen historiasta. Kirja pokkasi ilmestymisvuotenaan Vuoden tiedekirja -palkinnon.

Pääpaino teoksessa on kulttuurissa ja historiassa, joille kirjasta on omistettu leijonanosa. Reseptejäkin kuitenkin löytyy toistasataa sivua, mikä on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon kuinka laajalle alueelle islam maailmassa levittäytyy.

Reseptit ovat selvästi suomalaiseen keittiöön sovellettuja. Poissaolollaan loistavat epämääräiset raaka-aineet, joiden löytäminen lähi-Siwasta on mahdotonta. Hummuksen ohje sisältää toki sumakkia, josta en ole koskaan kuullutkaan, mutta kaltaiselleni hummus-fanaatikolle kaikki vinkit paremman hummuksen tekoon ovat aina tervetulleita.

Kirjan tiedot:
Helena Hallenberg & Irmeli Perho
Ruokakulttuuri islamin maissa
Gaudeamus
479 s.

Arvostelu on julkaistu aikaisemmin Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehden numerossa 3/2014.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.