Kuka?

Kirjamies on yhden miehen yritys, joka kustannustoimittaa, bloggaa kirjoista ja myy niitä eri tapahtumissa. Kirjamies myös haastattelee kirjailijoita ja osallistuu erilaisiin kirjallisuusaiheisiin keskusteluihin. Kirjamies on myös kirjoittanut kaksi omaa (ks. alla). Toimitustöiden listan löydät täältä.

Kirjamies on Suomen tietokirjailijat ry:n ja H. P. Lovecraft – historiallinen seura ry:n jäsen.

Yritystiedot:
Kirjamies tmi
Y-tunnus: 2988620-4
kirjamies@pm.me

Kirjamiehestä sanottua:

”Kirjamies on kustannustoimittanut kaksi kirjaani. Molempien kirjoitusprosessien aikana opin ymmärtämään kuinka äärimmäisen merkittävä rooli kustannustoimittajalla on kirjan syntymisessä. Kirjamies auttoi minua hiomaan lauseeni ja ajatukseni kirkkaiksi. Hyvällä kustannustoimittajalla pitää olla rohkeutta ja arvostelukykyä. Kirjamiehellä on molempia.”
– Kai Sadinmaa, pappi ja tietokirjailija

”Kirjamies on monitaitoinen kustannustoimittaja ja kirjabloggari. Häneltä sujuvat toimitustyöt, käännöksentarkistukset ja kirja-arviot sekä kirjojen myyntityökin. Suosittelen!”
– Jaana Airaksinen, kustantaja, Into Kustannus

”Kirjamies on uudesta innostuva ja erittäin oppimishaluinen osaaja. Kirjaprojektimme meni sulavasti eteenpäin ja valmistui hänen käsissään aikataulussa.”
– Vesa Korhonen, yhteiskuntasuhdejohtaja, Autismisäätiö

Kirjat:

Autismin muuttuvat kasvot – Autismisäätiö 20 vuotta (Into, 2018)

Autismin muuttuvien kasvojen kirjoitusprosessi kesti noin vuoden. Työ alkoi toukokuussa 2017 ja valmista tuli maaliskuussa 2018. Vaikka kirja kertookin 20-vuotisen Autismisäätiön tarinan, on se myös samalla autismin kirjon ja autismin kirjon ihmisten kuntoutuksen historiaa. Kirja on saatavilla useista kirjakaupoista ja kustantajan verkkokaupasta.

”Kirjan lukeminen voi aiheuttaa ahdistusta ja pettymystä, mutta myös iloa ja toivoa.” – Kosminen K -kirjablogi.


Autokatsastusmiesten yhdistys 90 vuotta (AKY, 2017)

Autokatsastusmiesten yhdistys ry:n historian kirjoittamisen sain tehtäväkseni syksyllä 2016. Työn tilaajana oli tieliikenteen alan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia, jolta taas AKY oli tilannut historiansa kirjoittamisen. 

Varsinainen kirjoitusprosessi kesti vain puolisen vuotta, ja valmiin käsikirjoituksen luovutin huhtikuussa 2017. Kirja julkaistiin virallisesti syksyllä 2017 AKY:n 90-vuotisjuhlassa. Kiinnostuneet voivat tiedustella kirjaa AKY:lta.