Kirjabloggaajat äänestävät myös tänä vuonna vuoden 2019 parhaista kirjoista neljässä eri kategoriassa. Kategoriat ovat seuraavat:
Blogistanian Globalia (käännetty kaunokirjallisuus)
Blogistanian Finlandia (suomalainen kaunokirjallisuus)
Blogistanian Kuopus (lasten- ja nuortenkirjallisuus)
Blogistanian Tieto (tietokirjallisuus)
Itse vastaan Blogistanian Tiedon ääntenlaskusta. Tänä vuonna päädyin äänestämään vain tieto-kategoriassa. Luin kyllä useita hienoja kotimaisia ja ulkomaisia kaunokirjoja mutta en ehtinyt bloggamaan niistä. Niistä, joista ehdin kirjoittaa, eivät välttämättä kuuluneet siihen aivan terävimpään kärkeen, joten myös siksi en kokenut, että haluaisin äänestää näissä kategorioissa.
Alta löydät omat ehdotukseni vuoden parhaiksi tietokirjoiksi (käänteisessä järjestyksessä).
Lopulliset tulokset julkaistaan vastuublogeissa maanantaina 2.3.2020.
***
Blogistanian Tieto, vastuublogistina kirjamies.fi
1 piste – Jussi Jalonen: Ayn Rand - Kapitalismin valtiatar (Gaudeamus)
"Ayn Rand – kapitalismin valtiatar on erinomainen johdatus yhteen 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista ajattelijoista. Randista voi olla montaa mieltä, mutta poliittista oikeistoa on hyvin vaikea ymmärtää, jos hänen ajatteluunsa ei ole tutustunut edes pintapuolisesti."
2 pistettä – Juha Kauppinen: Monimuotoisuus (Siltala)
"Kauppinen valaa kuitenkin uskoa huomiseen ja luottaa, että nykyinen kehitys on vielä käännettävissä. Monimuotoisuus on kokonaisuutena upea teos, joka onnistuu vakuuttamaan kyynisimmänkin lukijan luonnon monimuotoisuuden kauneudesta ja tärkeydestä."
3 pistettä – Rose-Marie Peake & Riikka-Maria Rosenberg: Korsetti ja krusifiksi (Gaudeamus)
"Korsetin ja krusifiksin tulokset ovat osittain yllättäviä, mutta ne perustuvat huolelliseen tutkimustyöhön. Kun tähän yhdistetään elävä ja sujuva kirjoitustyyli, on kyseessä yksi tämän vuoden hienoimpia tietokirjoja. Sen aihe saattaa tuntua marginaaliselta, mutta kirja avaa menneen ajan maailmaa ja ihmisten ajattelua tavalla, jota voi vain ihailla."